Mestská polícia zvyšuje kvalifikáciu svojich zamestnancov

01.10.2009 Prešov

Dnes ukončili zamestnanci Mestskej polície v Prešove ďalší zo vzdelávacích kurzov podporovaných Európskym sociálnym fondom.
Tentokrát šlo o kurz tímových a komunikačných zručností, na záver ktorého obdržali certifikáty z rúk primátora mesta, Pavla Hagyariho.

Od polovice mája do dnešného dňa prebiehal kurz tímových a komunikačných zručností, ktorý absolvovalo 10 príslušníkov Mestskej polície v Prešove. Projekt vzdelávania zamestnancov Mestskej polície realizuje Mesto Prešov v spolupráci s občianskym združením PO ART v rámci projektu \"Spolupráca, kľúč k úspechu\", ktorý je financovaný Európskym sociálnym fondom prostredníctvom Operačného programu \"Zamestnanosť a sociálna inklúzia\".

\"Je to jeden z viacerých vzdelávacích projektov, ktoré realizujeme s našimi zamestnancami. Okrem jazykového kurzu, kde sa policajti učia komunikovať anglicky, sme absolvovali tentokrát už druhé školenie komunikačných a tímových zručností. Počas 64 hodín vzdelávania sa zamestnanci mestskej polície naučili techniky na zvládanie stresu, spoznali lepšie seba a svojich kolegov, vytvorili si stratégiu rozvoja vlastnej osobnosti, učili sa asertívne komunikovať, efektívne pracovať v tíme, \" vysvetlil Ján Andrejko, náčelník Mestskej polície v Prešove.

Na záver kurzu úspešným absolventom odovzdal certifikáty primátor mesta, Pavel Hagyari so slovami: \"Som si vedomý toho, že v meste máme vynikajúcich policajtov, ktorí odvádzajú naozaj kvalitnú prácu. Gratulujem vám k absolvovaniu tohto vzdelávacieho kurzu a zároveň gratulujem aj občanom tohto mesta k tomu, že sa o ich bezpečnosť stará tak skvelý tím. \"

Na kurz získalo mesto dotáciu z Európskeho sociálneho fondu vo výške 2100 €. Vzdelávanie zabezpečovala firma IBEKO, s.r.o.

Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región